Мања слова Већа слова РСС

>

Нова wеб структура Канцеларије за сарадњу с невладиним организацијама

Датум објаве: 05.09.2016 08:00 | Аутор: Канцеларија

Испис Штампај страницу


У циљу реализације једне од мјера из Акционог Плана за Поглавље 23 и стварања ИТ услова за реализацију низа мјера из поменутог и Акционог плана Стартегије развоја НВО у Црној Гори 2014- 2016, уз подршку Министарства за информационо друштво и телекомуникације, Службе за односе са јавношћу и подршку Делегације ЕУ у Црној Гори кроз пројекат Техничке подршке развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори, израђена је нова wеб структура интернет презентације Канцеларије.

Приоритетни садржаји који су постављени односе се на информације и мјере у вези са АП за Поглавље 23, и то:

2.1.9.4- Промовисање извјештаја релевантних НВО које се баве питањима корупције и антикорупцијским активностима;

13- Израда базе података о представницима невладиног сектора укључених у рад радних група које формирају државни органи.

Израђена база података доступна је на wеб портал Канцеларије преко банера. Онлине базу података је, у оквиру ЕУ пројекта, на којем је Канцеларија била сарадник, израдио  Ресурсни центар Центар за развој невладиних организација.

До сада,  Канцеларија је о представницима НВО у радним и другим групама,  извјештавала у оквиру мјере 2.1.9.2. навођењем линкова са јавним позивима за предлагање кандидата, листама кандидата, рјешењима или информацијама о образовању група, а на основу података који су објављени на интернет страницама државних органа у одређеном извјештајном периоду.

У оквиру рубрика АП 23- сарадња са НВО и АП 23- НВО извјештаји биће ажурирани сви релевантни подаци који се односе на реализацију активности предвиђених Акционим планом у дијелу који се односи на међусекторску сарадњу, али и активности из осталих подобласти Акционог плана за чије извјештавање и промоцију је задужена Канцеларија.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ С НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА