Мања слова Већа слова РСС

>

Wеб платформа НВОинфо- www.нвоинфо.ме

Wеб платформа НВОинфо- www.нвоинфо.ме
Датум објаве: 12.10.2017 09:35 | Аутор: Канцеларија

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересовану јавност да је покренута wеб платформа НВОинфо- www.нвоинфо.ме.

Ова база података израђена је у оквиру ДЕУ пројекта ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори”.  
                 
НВОинфо је намијењена невладиним организацјама, које желе без посредника, на добровољној основи, да представе своју организацију и промовишу своју мисију и професионалну праксу.
НВОинфо је намијењена органима државне управе који траже међу невладиним организацијама партнере за квалитетно и успјешно креирање, примјену, праћење и процјену јавних политика. 

База ће бити корисна за лакше налажење потенцијалних партнера за реализацију активности, кампања и пројеката, истраживање капацитета и представљање искуства у одређеним пољима дјеловања.
Јачање међусекторске сарадње путем интезивније комуникације и бољег упознавања кључно је за међусекторско повјерење, отварање прилика за сарадњу и остваривање бољих заједничких резултата.

У првој фази креирања базе, током јануара 2017. године, 200 невладиних организација је доставило сљедеће податке:  број рјешења, датум рјешења, датум оснивања, овлашћено лице, број телефона, е-маил адреса, циљна група, мисија организације, визија организације, циљеви организације, wеб/фацебоок/тwиттер страница.
База, поред побројаних, садржи и јавно доступне податке из Регистра невладиних организација, које води Министарство јавне управе, те поља за постављање статута и финансијских и других извјештаја НВО и публикација. 
У оквиру рубрике ,,Мапа” база се може претражити уз помоћ три категорије: назив организације, дјелатност и локација. Рубрика ,,Новости/Вијести” садржи актуелне вијести из цивилног сектора, док се у оквиру рубрика ,,Ресурси и партнерства” и ,,Волонтирање/Стажирање” могу објавити позиви невладиних оргаизација грађанима и другим организацијама/институцијама за успостављање сарадње и заједничко дјеловање. 

Уношење и ажурирање података биће одговорност невладине организације, која ће, за ту сврху, добити  кориснички налог и лозинку.  
За добијање корисничког налога и лозинке, као и упуства за уређивање налога контактирајте нас путем е-маил адресе контакт@нвоинфо.ме.


НАЦИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ С НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА И ТИМ ДЕУ ПРОЈЕКТА ,,ТЕХНИЧКА ПОДРШКА РАЗВОЈУ ИНСТИТУЦИОНАЛНИХ МЕХАНИЗАМА САРАДЊЕ ВЛАДЕ И НВО У ЦРНОЈ ГОРИ’’