Закон о слободи вјероисповијести


>

Одржана радионица „Бодовање пројеката/програма невладиних организација пријављених на конкурсе органа државне управе“

Одржана радионица „Бодовање пројеката/програма невладиних организација пријављених на конкурсе органа државне управе“
Датум објаве: 04.03.2019 08:00 | Аутор: Дирекција

Испис Штампај страницу


Министарство јавне управе и тим пројекта ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње органа државне управе и НВО’’ организовали су радионицу „Бодовање пројеката/програма невладиних организација пријављених на конкурсе органа државне управе“, 01. марта 2019. године у Подгорици.

Циљ радионице био је упознавањеса процедурама и критеријумима бодовања пројеката/програма невладиних организација пријављених на конкурсе органа државне управе, објављених у складу са Законом о невладиним органиазцијама (Службени лист Црне Горе, број 39/11 и 37/17).

Полазници су имали прилику да размјене искуства процјене поменутих пројеката/програма у 2018. години, те да кроз практичан рад процјењују пројекте у складу са прописаним обрасцем бодовне листе и Смјерницама за бодовање пројеката и програма НВО пријављених на конкурсе органа државне управе.

Обуци је присуствовало15 независних процјењивача, а четворо њих је пратило радионицу путем видео стреаминга.

Предавач на обуци је био Роберт Бабић, експерт ангажован на пројекту Техничке подршке.

Ова обука је дио континуираног плана јачања капацитета независних процјењивача, у складу са препоруком Савјета за сарадњу органа државне управе и невладиних организација, датих у циљу ефикасније примјене Закона о невладиним организацијама.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ