>

Одржана радионица „Ефикасно извјештавање о реализацији Акционог плана Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018- 2020“

Одржана радионица „Ефикасно извјештавање о реализацији Акционог плана Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018- 2020“
Датум објаве: 06.03.2019 09:04 | Аутор: Дирекција

Испис Штампај страницуДирекција


У сарадњи Министарства јавне управе и пројекта ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње органа државне управе и НВО’’ одржана је радионица „Ефикасно извјештавање о реализацији Акционог плана Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018- 2020“, 06. марта 2019. године у Подгорици.

Обуци су присуствовали  службеници/е Министарства јавне управе, Министарства рада и социјалног старања, Управе за кадрове, Пореске управе и Канцеларије за ЕУ интеграције.

Полазници су имали прилику да се упознају са досадашњим резултатима у имплементацији Акционог плана Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018-2020,  wеб платформом за праћење реализације Стратегије хттп://www.стратегијанво.нво.мју.гов.ме/,  начином извјештавања, те индикаторима реализације.
Полазници су дискутовали о очекиваним кључним активностима АП Стратегије у 2019. години и плану извршења појединих активности у надлежности министарстава, уз посебан осврт на методе комуникације резултата АП Стратегије према НВО и широј јавности.

Радионицу су водили  Игор Видачак, тим лидер пројекта ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње органа државне управе и НВО’’ и Марија Јанковић, савјетница у Министарству јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ