Закон о слободи вјероисповијести


РЕАЛИЗОВАНЕ АКТИВНОСТИ

26.06.2017.

Одржана прва јавна расправа о нацрту Закона о локалној самоуправи

Одржана прва јавна расправа о нацрту Закона о локалној самоуправи Министарство јавне управе у сарадњи са ЕУ пројектом ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори'', организовало је прву, од укупно три, јавне расправе о нацрту Закона о локалној самоуправи, у скупштинској сали Општине Бијело Поље, 21.јуна 2017. године.

09.06.2017.

САОПШТЕЊЕ: Радионица „Од секторских анализа до дефинисања приоритета за финансирање пројеката и програма невладиних организација из државног буџета“

У циљу стварања услова за почетак примјене закона о измјенама и допунама закона о невладиним организацијама од 1. јануара 2018. гоидне, Управа за кадрове и тим пројекта Делегације Европске уније у Црној Гори „Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори", уз логистику/помоћ Канцеларије за сарадњу с невладиним организацијама, организовали су радионицу на тему “Од секторских анализа до дефинисања приоритета за финансирање пројеката и програма невладиних организација из државног буџета”, која је одржана 7 и 8. јуна 2017. године у Подгорици.

19.05.2017.

САОПШТЕЊЕ: Одржана радионица ,,Стандарди јавног консултовања''

САОПШТЕЊЕ: Одржана радионица ,,Стандарди јавног консултовања

Управа за кадрове и тим пројекта „Техничке подршке развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори", којим управља Делегација Европске уније у Црној Гори, организовали су радионицу „Стандарди јавног консултовања", 17. и 18. маја 2017. године у Подгорици.

16.02.2017.

РЕДИЗАЈНИРАНА БАЗА ПОДАТАКА О УЧЕШЋУ НВО ПРЕДСТАВНИКА У РАДНИМ ГРУПАМА КОЈЕ ФОРМИРАЈУ ОРГАНИ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

РЕДИЗАЈНИРАНА БАЗА ПОДАТАКА О УЧЕШЋУ НВО ПРЕДСТАВНИКА  У РАДНИМ ГРУПАМА КОЈЕ ФОРМИРАЈУ ОРГАНИ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ

Канцеларија за сарадњу с невладиним организацијама обавјештава да је редизајнирана база података о учешћу НВО представника у радним групама које формирају органи државне управе и доступна на хттп://www.нво.гсв.гов.ме/канцеларија/радне-групе.

14.02.2017.

WЕБ БАЗА “НВОинфо”

WЕБ БАЗА “НВОинфо”

Канцеларија за сарадњу с невладиним организацијама и тим ЕУ пројекта ''Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори'', покренули су, средином јануара 2017. године, пилот активност, са циљем прикупљања почетних контакт података о невладиним организацијама у Црној Гори, као основе будуће wеб базе “НВО инфо” на подпорталу Канцеларије.

29.11.2016.

Одржана обука "Стандарди јавног консултовања"

Одржана обука  "Стандарди јавног консултовања"

Управа за кадрове у сарадњи са Канцеларијом за развој невладиних организација, уз подршку пројекта „Техничке подршке развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори“, којим управља Делегација ЕУ у Црној Гори, организиовала је обуку „Стандарди јавног консултовања“ yа трећу групу полазника 28. новембра 2016. године у Управи за кадрове.

11.11.2016.

САОПШТЕЊЕ: Одржана три предавања о индиректном систему управљања фондовима ЕУ за НВО и могућностима у оквиру ИПА ИИ (2014-2020)

САОПШТЕЊЕ: Одржана три предавања о индиректном систему управљања фондовима ЕУ за НВО и могућностима у оквиру ИПА ИИ (2014-2020)

Предавања “Индиректно управљање фондовима ЕУ за невладине организације (НВО) – перспективе и могућности у оквиру програма ИПА ИИ (2014-2020)”, у организацији Канцеларије за сарадњу с невладиним организацијама, Министарства финансија и Министарства вањских послова и европских интеграција, а уз подршку пројекта Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори, који се финансира средствима ЕУ, одржана су 8.,9. и 10. новембра у Подгорици, Бијелом Пољу и Бару.

28.10.2016.

Консултативни састанак на тему “Стандарди јавног консултовања”

Консултативни састанак на тему “Стандарди јавног консултовања”

Полудневни консултативни састанак на тему “Стандарди јавног консултовања” за високи руководни и експертско руководни кадар, одржан је 28. октобра 2016. године у организацији Управе за кадрове и Канцеларије за сарадњу с невладиним организацијама, а уз подршку ДЕУ пројекта „Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и невладиних организација у Црној Гори“.

27.10.2016.

Саопштење о тренингу “Стандарди јавног консултовања”

Саопштење о тренингу  “Стандарди јавног консултовања”

У организацији Управе за кадрове и Канцеларије за сарадњу с невладиним организацијама, а уз подршку ДЕУ пројекта „Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори“,данас је одржан тренинг “Стандарди јавног консултовања”. Циљ тренинга је био повећање знања и вјештина државних службеника о минималним стандардима консултовања у процесу израде аката јавних политика и њихова ефикасна примјена у пракси, а исти је похађало 20 службеника задужених за израду прописа и спровођење јавних консултација, савјетника за односе са јавношћу/ПР службеника, као и запослене у Канцеларији за сарадњу са невладиним организацијама.

23.09.2016.

Консултативни састанак: "Какво окружење за развој НВО у Црној Гори желимо 2020?’’

Консултативни састанак: "Какво окружење за развој НВО у Црној Гори желимо 2020?’’

У оквиру ЕУ пројекта "Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори" (ТА Пројекат), у сарадњи с Министарством унутрашњих послова и Канцеларијом за сарадњу с невладиним организацијама данас је одржан консултативни састанак о приоритетима Стратегије за развој НВО 2017–2020 "Какво окружење за развој НВО у Црној Гори желимо 2020?’’