Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
16.11.2018

Одлука о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање прој

Влада је на сједници одржаној 15. новембра 2018. године, на предлог Министарства јавне управе, донијела Одлуку о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2019. години.

МЈУ
 
Канцеларија

мју

канцеларија
НК

канцеларија
канцеларија

 

Канцеларија

 


Актуелности

12.08.2019.

Извјештај о реализацији Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018-2020 за 2018. годину

Кључна постигнућа у првој години реализације Акционог плана односе се на унапријеђен инстутуционални, правни и финансијски оквир за сарадњу органа државне управе и НВО. Формиран је нови Савјет за сарадњу органа државне управе и невладиних организација, донесена је Уредба о избору представника НВО у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија, а након усвајања правног оквира за финансирање пројеката и програма НВО из државног буџета, припремљени су приручник и смјернице за квалитетнију имплементацију утврђених стандарда јавног финансирања.

више...
12.08.2019.

Извјештај о примјени Уредбе о избору представника НВО у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија у 2018. години

Извјештај о примјени Уредбе о избору представника НВО у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија у 2018. години припремљен је у складу са новом Методологијом за праћење и извјештавање о примјени Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођења јавне расправе у припреми закона и стратегија.

више...
17.05.2019.

Одржана В сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО

Одржана В сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО

Пета сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и невладиних организација, којом је предсједавала министарка Сузана Прибиловић, одржана је данас у Подгорици.

више...
08.05.2019.

Одржана четврта обука „Финансирање пројеката и програма невладиних организација из државног буџета''

Одржана четврта обука „Финансирање пројеката и програма невладиних организација из државног буџета

Министарство јавне управе је, у сарадњи са Управом за кадрове и уз подршку ДЕУ пројекта „Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње органа државне управе и невладиних организација'' организовало четврту обуку на тему „Финансирање пројеката и програма невладиних организација из државног буџета'', 7. маја 2019. године у Подгорици.

више...
23.04.2019.

Одлука о расподјели средстава за кофинансирање пројеката и програма НВО подржаних из фондова Европске уније за 2019. годину

На основу цлана 32 Закона о невладиним организацијама ("СИ. лист Црне Горе" бр. 39/11 и 37/17), Уредбе о поступку и начину кофинансирања пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније ("СИ. лист Црне Горе" бр. 64/18), а у вези са Јавним конкурсом

више...